tien redenen voor een Duits postadres

Als u wilt uitbreiden naar de Duitse markt, dan komt u voor de keuze te staan of u wel of niet een dochteronderneming in Duitsland wilt openen. Het openen van een Duitse vestiging brengt echter de nodige kosten en verantwoordelijkheden met zich mee. Huur van een pand, personeel, administratie en accountantkosten bijvoorbeeld. Vaak is er nog geen omzet en is het onduidelijk wanneer een break-even point kan worden bereikt.

Vanuit projecten die Golden Dutch voor het bedrijfsleven heeft begeleidt is bij tientallen bedrijven vrij snel na de start naar voren gekomen dat het postadres, vaak ook virtueel kantoor (dan inclusief telefoonnummer) genoemd een zeer geschikt instrument is om in Duitsland te starten. Het postadres is een ideaal instrument om in Duitsland te starten. Zoals onze leermeesters ons het ons hebben geleerd: eerst omzet en dan pas kosten maken.

Er ontstaan helaas misverstanden, vaak door verkeerde berichten in de media en bij medeaanbieders van postadressen over het het gebruik van het vestigingsadres. Er is sprake van een vestigingsadres zodra u zich met het adres in een handelsregister inschrijft. Dit adres heeft dan ook een juridische functie. Een postadres heeft geen juridische betekenis in samenhang met uw bedrijf. Hierbij zijn een aantal belangrijke spelregels in acht te nemen.

In Duitsland is het niet toegestaan op een postadres een bedrijf op te richten. Een vestigingsadres moet voldoen aan andere criteria, zoals bijvoorbeeld eigen ruimtes, eigen brievenbus, inventaris en eigen telefoonlijnen. Let op: Er zijn uitzonderingen waarbij business-centers alternatieven aanbieden, wat hier ook wordt beweerd, de Duitse belastingdienst bepaald uiteindelijk wat mag en wat niet mag.

Probeer direct!
Ook uw eigen postadres in Duitsland aanvragen? Test het nu een maand uit!
Blog
Onze dienstverlening
Neem contact met ons op
Wilt u een postadres in Duitsland, maar eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij staan u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur graag telefonisch te woord. Stuur buiten deze kantoortijden een e-mail naar het onderstaande e-mail adres.

Kantoor Düsseldorf (DE)
Telefoon: +49 (0)211-98922494
E-mail: info@golden-dutch.nl