Verkopen in Duitsland

E-commerce Duitsland

Wilt u in Duitsland zakelijk actief worden door bijvoorbeeld uw Nederlandse webshop uit te breiden naar Duitsland? Dan is het verstandig en soms zelfs noodzakelijk een Duits adres op uw website te vermelden. Duitse kopers hechten hier veel waarde aan tijdens het aankoopproces en zullen meer vertrouwen krijgen in uw webshop. Met een Duits zakelijk adres bereikt u een professionele uitstraling en herkenbaarheid op de Duitse markt, voor consumenten en zakelijke contacten.

Gelukkig kan een adres in Duitsland voor u al binnen een dag geregeld zijn! Het is hierbij vaak niet nodig vanaf het begin een Duits bedrijf op te richten. In de startfase op de Duitse markt is een postadres en een zakelijk Duits telefoonnummer voldoende.

Vraag hier uw Duitse postadres aan!

Waarom een Duits adres?

Een Duits adres, in het Duits “Geschäftsadresse”, dient ertoe om informatie over uw onderneming en producten te verstrekken. Bijvoorbeeld voor een mailing, als afzenderadres. Voor webwinkeliers is een adres in Duitsland ideaal om als verzameladres voor retouren in te zetten.

Adres Duitsland: postadres of vestigingsadres?

In Duitsland wordt er een sterk onderscheid gemaakt tussen een vestigingsadres (met inschrijving bij de Duitse Kamer van Koophandel) en een postadres. Ook wordt er sterk onderscheid gemaakt tussen natuurlijke personen (Eenmanszaak,VOF) en rechtspersonen. De informatie en prijzen op deze website hebben betrekking op het postadres: dit is geschikt als u marketingactiviteiten wilt ontplooien in Duitsland, maar nog geen bedrijf in Duitsland wilt starten.

Bent u juist op zoek naar een een vestigingsadres voor uw onderneming? Uiteraard zijn wij u hierbij graag behulpzaam met een individuele oplossing. Wij kunnen u hierover telefonisch meer informatie verstrekken onder het telefoonnummer Tel. 49(0)211-98922494, wij spreken Nederlands.

Het gebruik van uw adres in Duitsland

In verband met wetgeving in Duitsland is het het gebruik van het postadres beperkt tot het gebruik voor marketingdoeleinden, zoals het ontvangen van normale post en ontvangen van pakketten. U dient altijd uw Nederlandse adres als vestigingsadres aan te geven.

Het postadres mag helaas niet gebruikt worden voor:

  • Visitekaartjes;
  • Huren van een postbus;
  • Afzenderadres voor facturen;
  • Registratie bij Duitse instanties;
  • Het uitbrengen van offertes en contracten;
  • Het sluiten van koop- of verkoopovereenkomst, behalve als leveradres.
Probeer direct!
Ook uw eigen postadres in Duitsland aanvragen? Test het nu een maand uit!
Blog
Onze dienstverlening
Neem contact met ons op
Wilt u een postadres in Duitsland, maar eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij staan u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur graag telefonisch te woord. Stuur buiten deze kantoortijden een e-mail naar het onderstaande e-mail adres.

Kantoor Düsseldorf (DE)
Telefoon: +49 (0)211-98922494
E-mail: info@golden-dutch.nl